Falu Tapetserarverkstad består av två enskilda firmor som drivs av möbeltapetserarna Lisa Lundh och Lena Gustafsson.

Lena Gustafsson

Lena växte upp i Borlänge i Dalarna och har alltid haft ett behov av att uttrycka sig kreativt. Hon stötte på tapetseraryrket först efter gymnasiet tack vare ett tips från en släkting vilket ledde till att Lena 2008-2010 läste möbeltapetsering vid Träakademien i Kramfors. Studierna kombinerades med en kurs i Textila Uttryck vid Umeå Universitet.

Efter slutförd utbildning gick Lena två år som lärling hos Möbeltapetserarna i Falun innan hon 2012 tog gesällbrev och startade eget företag.

Lena tycker att alla tidsepoker har sin speciella charm men känner lite extra för möbler tillverkade under 50- och 60-talen med deras mörka träslag och rena linjer.

Lisa Lundh

Lisa kommer från Trönö i Hälsingland och fick genom sina föräldrar tidigt ett intresse för trä och textil.  Under högstadiet hade Lisa en praktikperiod hos en möbeltapetserare i Söderhamn och såg ett sätt att kombinera dessa områden vilket riktade intresset mot att stoppa och klä om möbler.

Efter gymnasiet läste Lisa till tapetserare vid Ljusdals vuxenutbildning 2003-2004 och följde upp utbildningen med att gå som lärling ytterligare två år hos Möbeltapetserarna i Falun.

Lisa har sedan 2007 drivit eget företag. De arbeten som kommer in till verkstaden varierar i stil och utförande men det som tilltalar Lisa mest är 40- och 50-talens tidlöst designade möbler.